Direktlänk till inlägg 6 juli 2009

Vilken helg!

Av Åsa - 6 juli 2009 22:22

Faktiskt så har det varit en riktig toppenhelg! I vår familj har vi en särskilt händelse som vi alla längtar till under året, nämligen Stolpaloppet. För er som inte vet kan jag meddela att Norge är ett land som är väldigt välkänt för oss i familjen då min extramamma Camilla kommer därifrån. Det betyder att hon har en familj i ett annat land och för att hålla kontakten måste man ju också samlas ibland. Alltså myntades en tradition, nämligen en årlig sammankomst. Då alla i Norge är hysteriskt vältränade, sportintresserade och dessutom tävlingsmänniskor så var dessa bitar tvungna att finnas med. Allså uppfanns Stolpaloppet. Stolpaskogen är skogen mellan min pappas hus och vårt hus och det är ca 5 km. Eftersom min pappa inte gör något halvdant finns allt med Stolpaloppets logga, dvs nummerlappar, flaggor och diverse sportprylar. Varje år avslutas loppet med en fest, där mängder av vin konsumeras. Varje år vinner samma Norrman, som oftast inte ens är svettig eller anfådd efter 5 km. För att värma upp springer han milen innan loppet och för att varva ner springer han milen efter loppet... Puh! Varje år lämnar svenskarna återbud till själva loppet pga diverse skador, men deltar mer än gärna i festen ;-)


Varje år är det också ett tema på festen efter loppet, i år var det Riddare & Prinsess tema (okej, jag erkänner... det var jag som föreslog temat...). Detta måste ju självklart tas på stort allvar och planeringen var i full gång för en månad sedan. Jag fick leva ut alla mina prinsessdrömmar och hade en kjol som svärmor sytt i rosa satäng och guldtyll, plasttiara med blinbling och rosa fjädrar och mängder med glitter... Linn hade världens finaste prinsessklänning och var söt som socker. Attila hade klätt ut sig till Tempelriddare och hade byggt ett svärd på verkstaden som var ca 1,5 m (jaaa, det är faktiskt så att ju större desto bättre...). Leo hade en fin riddartröja som han fått i julklapp och långkalsonger. Attila hade dessutom tillverkat en hjälm av en tratt (en sådan som man har på hundarna när de inte ska slicka sig) som han sprejat i guld. Skitballt!


Alltså, där kommer vi till festen utstyrda till tusen. Överallt vimlar det av riddare och prinsessor och så fastnar mina ögon på min pappa, som är utklädd till prinsessa! Hjälp!! En skäggig prinsessa med kulmage, i rosa satängkjol (nästan exakt likadan som min fast kort) och med rosa tights, peruk och en tiara på svaj! Shit alltså, jag dog nästan. Vet inte om jag vågar visa bilder... En skitkul fest i alla fall, som involverade både lekar och en massa god mat. Och trötta som tusan var vi dagen efter :-)


Och så hände det också en massa trevliga hundsaker... Marie med Daisie T var på Gotland och ställde några dagar. Tee fick sitt livs första 2:a men knep också BIM en dag! Där ser man hur det kan gå, utställningsresultat kan verkligen variera... Men en tvåa ska hon definitivt inte ha! Superkul att hon faktiskt blev BIM en dag, och då var det ingen dålig konkurrens! GRATTIS MARIE!!


Och så Emma och Conny... Vad kan jag säga. Om man vet vilken resa det har varit och vilket otroligt jobb Emma lagt ner så förstår man vilken enorm bedrift detta är. Conny är en kanonhund med en fantastisk kapacitet men har också behövt en hel del passivitetsträning för att fungera, och det har Emma och Christian gjort på precis rätt sätt. Jag är så imponerad!! Jag är övertygade om att ni kommer att nå ert mål med att vara i etlitklass 2010!! Jag blev så glad när Emma ringde att jag kom av mig... efter jag lagt på luren var jag tvungen att hoppa och skrika och så gråta en skvätt... Visst är resultatet kanonkul, men mest av allt är jag så glad för att han har hamnat hos en matte och husse som är så otroligt stolta och glada över sin hund. De har lagt ner sin själ och all ledig tid på honom och älskar honom till döds. Kan man bli lyckligare som uppfödare?


Kram & hej

 
 
Caisa

Caisa

7 juli 2009 09:11

Grattis till alla som varit och visat Devaroxfanan!

Åsa; har man sagt a får man säga b, så en bild på prinsesspappan är ett krav ;)

http://fyrfotingarna.se

 
Kapten Nemo

Kapten Nemo

7 juli 2009 19:36

Det är ju så sällan man ser skäggiga prinsessor med kulmage nu för tiden!!! Annat var det förr, då fullkomligt drällde det omkring slika prinsessor, man fullkomligt snubblade ju över dem i nästan varje gathörn!!! :) Så det är klart att man vill se en bild och känna nostalgins vingslag... Jag har förresten lagt upp ett eget nytt GOTT recept på min blogg (vitlöksbröd "special")

Over and out

Kapten Nemo

http://kapten-nemos-kok.blogspot.com

 
Marika

Marika

9 juli 2009 08:29

WOW, vad kul det där lät!!! Tyckte att det var anntans många utlandsreggade bilar vid din pappas hus i helgen också! Kort, kort, kort =)

http://www.trollglitter.se

 
marie & Tee

marie & Tee

9 juli 2009 20:09

Hallå Åsa!!
Vi måste få se bilder på prinsesspappan och hela familjen....

Skickar ett jätte GRATTIS till Emma & Conny Jr jätte duktiga ni är!!!

Kram Marie&Tee

http://hem.bredband.net/b381531

 
Emma,Christian och hundarna

Emma,Christian och hundarna

10 juli 2009 08:27

Vi vill se, vi vill se!!

Ett jätte GRATTIS till fina syster Tee.
Doris ska ut och vänstervarva på Öland nästa helg. Vi får se om hon denna gång lyckas med att ha alla tassarna i backen och inte pussar ihjäl dommaren.
kram

http://connyochdoris.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Åsa - 16 april 2012 22:24


De 1 april somnande min älskade Roxane in för evigt... Roxane fanns med mig i 14, 5 år. Hon var liksom rottisen som hade allt. Hon kom till oss när hon var 5 månader gammal. Vi hade kontakt med Helena på Deminas Kennel och åkte till henne för att häl...

Av Åsa - 5 februari 2012 21:12

Ja, det är inte alltid lätt att hitta tid till att blogga. Det finns så mycket annat än datorer och sociala medier i livet. Sista inlägget handlade om Bella och hennes hälta. Det som hände var att jag fick en tid hos en specialist som hittade en tu...

Av Åsa - 30 augusti 2011 20:51


Bella är halt. Tvärhalt. Det har hänt en gång tidigare, för dryga 2 år sedan. Hältan kommer över natten, från en dag till en annan utan förvarning. Efter ett par dagar såg man en svullnad i handleden. För två år sedan misstänkte man skelettcancer, al...

Av Åsa - 29 juli 2011 22:37

Ja, då händer detta om man har rottisar i familjen :-) Min pappa är galet rolig ibland... när Leo bjöd in till Harry Potter middag på Gotland, så uppmanades alla att vara finklädda. Morfar skulle ha slips eller fluga. Men han hade ingen med sig, så m...

Av Åsa - 25 juli 2011 14:28


Nu ska jag bjuda på sommarens i särklass godaste sås! Passar utmärkt till grillat lamm och kyckling. Passar nog egentligen till allt, bara att testa. Receptet kommer från min kompis Elin, som nämde över en kaffe på jobbet. Och oj säger jag bara... Nä...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards